Yinyoga

Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Fokus i yinyogan är lugnet. Att bara vara i stunden och i din egen kropp. Vi jobbar med att stärka skelett, fascian, bindväven, ligament, inre organ och balansera meridianerna.

De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch).

Yinyoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet och passar alla människor och kroppar. Den är särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den kan hjälpa vid ryggvärk, knä och nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med ny energi och lugnar ditt sinne.

Jag kommer erbjuda yinyoga i små grupper, max 6 personer. Jag kommer även erbjuda yinyoga for you där fokus ligger på att gå igenom utvalda ställningar för att hitta vad som passar bäst för just dig och din kropp. Vi är alla olika byggda och alla övningar i yinyogan kanske inte görs på samma sätt för alla olika kroppar. Här kommer du kunna boka en exklusiv tid där jag hjälper dig hitta rätt för att du ska få ut det bästa möjliga av dina yinyoga klasser, vare sig du väljer gå hos mig eller hos någon annan.